Referenties

Rita

“Dertig jaar wonen op dezelfde plek geeft je de kans om nooit echt op te ruimen en te blijven stapelen”. Boekenkasten, divers vakantiemateriaal, kerstspullen, allerlei prullaria die je wel ergens voor zou kunnen gebruiken… Maar ook voorraadartikelen zoals blikgroenten, sauzen en de diepvriesvoorraad. Of tekeningen en werkstukken van de kinderen van vroeger… Alles heeft zijn plek ingenomen en behouden…..

Froukje heeft me goed ondersteund om dit aan te pakken. Ik heb mijn eigen criteria aan kunnen leggen en daarna zijn we samen voortvarend aan het werk gegaan. Het feit dat ik weinig ruimte kreeg om te blijven hangen in de emotie van ‘afstand doen, of nog eens nalezen, me er in verdiepen’ heeft enorm geholpen. Froukje stond er namelijk naast en zette me telkens met beide benen op de grond. “Waarom zijn we hiermee bezig? Niet om te mijmeren, te herinneren, maar om op te ruimen!!”

Ik ben blij met wat ‘we’ hebben bereikt. Ik heb het zelf gedaan maar voelde me goed gesteund door Froukje. Er kan nog een slag gemaakt worden (‘afscheid nemen doet pijn’), maar ik weet nu hoe ik het aan moet pakken!

<< vorige pagina                                                      volgende pagina >>
Muntweg 358 | 6532 TM Nijmegen | 06-21678534 | info@metvanzantenbijdehand.nl