Referenties - vervolg

Hans

Zo lang je nog een goed geheugen hebt, kun je veel ‘ergens’ opbergen en het nog steeds weer terugvinden. Maar hoe meer het wordt, hoe lastiger het terugvinden… En moet het allemaal wel bewaard blijven? Voorbeeld is het bewaren van garantiebewijzen, waarbij aanschaffingen soms al zo lang geleden waren gedaan dat de garantie allang verlopen was. Ja, ik wist nog precies waar de berg met garantiebewijzen lag, maar als ik een garantiebewijs nodig had, kostte het me toch behoorlijk wat tijd om het boven tafel te krijgen.

Samen met Froukje ontdekte ik hoe ik mijn spullen handiger kon opbergen en voordelen kon behalen. Ik bewaarde bijvoorbeeld altijd de originele verpakking van nieuwe kleine apparaten. Met de aanschaffingen over de jaren heen stond er een kast vol met ‘lege’ dozen. Door de dozen weg te gooien en alle belangrijke informatie in gelabelde hangmappen op te slaan bespaar ik nu heel veel ruimte en is de toegankelijkheid veel groter.

Naast het structureel aanpakken werd ik gestimuleerd om zaken ook af te maken; het alleen maar sorteren van de ene stapel naar een andere stapel… dat mocht niet meer! Froukje helpt daarbij mee om een behapbare hoeveelheid werk te verzetten, waardoor je het gevoel krijgt dat opruimen ook echt tastbaar resultaat brengt. Het is de moeite waard!

<< vorige pagina
Muntweg 358 | 6532 TM Nijmegen | 06-21678534 | info@metvanzantenbijdehand.nl